Nestekiertoinen lämpö varmistaa betonityöt Tukholman projektissa

 

Gävle Grävteknik AB käyttää nestekiertoista lämpö varmistaakseen betonityöt suuressa rakennusprojektissa Tukholmassa

Lopputulos oli ympäristöystävällinen, tehokas ja kustannuksia säästävä

TUKHOLMA: Ikano Bostad rakentaa toiminnallisia ja ympäristöä säästäviä asuntoja Ruotsiin ja ovat jo vuosia etsineet hyviä ratkaisuja tehokkaalle ja ympäristöystävälliselle rakentamiselle myös talvisin.

Suuressa uusien huoneistojen rakennusprojektissaan Tukholmassa, Ikano Bostadin johdolla, on aliurakoitsija Gävle Grävteknik ottanut käyttöön HeatWorkin nestekiertoisen lämmön. Tämä varmistaa mm. betonitöiden laadun ja edistymisen rakennustöiden aikana. Nestekiertoisen lämmön käyttö oli Ikano Bostadin vaatimus alihankkijalle, joille se on ollut suuri menestys.

Nestekiertoinen lämpö varmistaa betonityöt

Ensimmäisessä vaiheessa valmistui 500 neliömetriä. Ennen betonitöiden aloittamista koko alue sulatettiin lumesta ja jäästä. HeatWork-putket asennettiin kiertoihin esilämmittämään raudoitukset ja muotit ennen valua. Käytännössä putket täytetään nesteellä HeatWorkin nestekiertoisella järjestelmällä. Tämä mahdollistaa lämmön lisäämisen betonin kovettuessa. Oma lämpökierto asennettiin myös pohjan ulkoreunaa myöten lämmittämään seinien valua.

– Nestekiertoisen lämmön käyttäminen rakennusprojektissa antaa asiakkaille suuria etuja verrattuna perinteisiin tapoihin. Niin ajan, laadun kuin ympäristön ja rahan säästämisen suhteen, sanoo Tommy Larsen, HeatWorkin myyntijohtaja.

Koko rakennusprojekti

– Olemme jo ottaneet järjestelmän käyttöön useissa prosessin osissa, ja olemme erittäin tyytyväisiä. Tulemme käyttämään HeatWorkiä jatkossakin, milloin tarvitsemme lämmitystä koko rakennusprosessin ajan, myös rakennuslämpöön syöttämällä itse rakennusta, sanoo Erik Larsson, Gävle Gravteknikin varajohtaja.

Suuria etuja ympäristölle, terveydelle ja turvallisuudelle

Hän lisää, että he näkevät suuria etuja ympäristölle, terveydelle ja turvallisuudelle tässä työtavassa. Kun valu on valmis, voi koko pohjan sulattaa jäästä, joka tekee työstä paljon helpompaa työntekijöillemme. Kun tulee lunta ja jäätä, voi työt vielä jatkua koska lämpöjärjestelmä pitää projektin vapaana lumesta ja jäästä.

Suuria säästöjä tuo myös pienemmät varustukset, valut voidaan suorittaa avoimen taivaan alla ja jopa käyttämällä “kesäbetonia” keskellä talvea.

Isoja etuja talvivaluun
Haluatko lisätietoja kuinka HeatWork varmistaa kovettumisprosessin talvivalussa?


SUOMI
Jens Heinonen
tlf: +358 40 735 6669
jens@heatwork.com

NORJA
Tommy Larsen
tlf +47 909 25 048
tommy@heatwork.com