Använder vätskeburen värme för att säkra betongarbete

 

Gävle Grävteknik AB använder sig av vätskeburen värme för att säkerställa betongarbete på ett stort byggprojekt i Stockholm

Resultatet – Miljövänligt, effektivt och ekonomisk besparing

Ikano Bostad bygger funktionella, hållbara bostäder i Sverige. De har i flera år letat efter lösningar för en effektivare och miljövänligare byggkonstruktion vintertid.

I ett stort byggprojekt av nya lägenheter i Stockholm, av byggaren Ikano Bostad, använder underentreprenören Gävle Grävteknik HeatWorks vätskeburen värmeteknologi. Detta för att säkerställa kvalitet och framsteg i allt betongarbetet. Användning av vätskeburen värme var ett krav från Ikano Bostad till underleverantören och de har haft stor framgång med denna effektiva metod.

Säker härdning av betong

Först förbereddes ett område på 500 kvm. Innan betongarbetet började, var hela plattan tinat för snö och is. HeatWorks vätskerör fästes som en slinga i armeringen för att förvärma armeringsjärnet och formsättning för gjuting.
I praktiken fylls rören med vätska, genom det vätskeburne systemet från HeatWork. Önskad värme tillförs i plattan under härdningsprocessen. En separat värmekrets monterades också längs plattans ytterkant, de för att säkra arbetet med gjutning av veggarna.

– Användning av vätskeburen värme i byggprocessen ger stora fördelar jämfört med traditionella metoder. Båda i tid, kvalitet och besparingar på miljö och ekonomi, säger Jesper Ekstrand ansvarig säljare på HeatWork.

Hela byggprocessen

– Vi har tagit systemet i bruk i flera delar av processen och vi är mycket nöjda. Vi kommer även att använda HeatWorks värmekraftverk för byggvarme innomhus och för uppvärming av provisoriska telt under hela byggnadsprocessen, säger Erik Larsson, VD för Gävle Gravteknik.

Stora HMS fördelar

Erik Larsson ser också stora hälso-, miljö- och säkerhetsfördelar med detta sätt att arbeta på. – Efter gjutning är klar kan du också tina hela plattan, vilket gör jobbet mycket enklare för våra arbetare. När det snöar och fryser, kan arbetet fortsätta utan driftsstopp eftersom värmesystemet håller projektet snö och isfritt.

Stora besparingar är också i form av mindre rigg samt att man kan gjuta under öppen himmel och faktiskt använda mer ekonomisk fördelaktig ”sommarbetong” under vinteren.

För ytterligare information kring detta projekt kontakta ansvarig säljare på HeatWork AB Jesper Ekstrand tlf 070-314 9888 eller vår försäljningschef Tommy Larsen +47 909 25 048.

Vätskeburen värme säkrar betongarbete


Sverige
Jesper Ekstrand
tlf 070-314 9888
jesper@heatwork.com

Försäljningschef
Tommy Larsen
tlf +47 909 25 048
tommy@heatwork.com

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig

När du fyller I godkänner du att HeatWork spara dina uppgifter.
=