Sdiptech förvärvar det norska teknikföretaget HeatWork


Børsnoterade Sdiptech förvärvar det norska teknikföretaget HeatWork

Sdiptech AB har köpt en majoritetsandel i HeatWork AS.

HeatWork är en internationell verksamhet med huvudkontor och fabrik i Narvik, Norge, och dotterbolag i Sverige och Finland.  Under 20 år har företaget byggt upp en unik kompetens inom vätskeburen teknik och värme.

HeatWork blev känt som den marknadsledande tjältinaren, men levererar idag ett komplett värmekoncept till sina kunder. Det involverar många användningsområden som byggnadsuppvärmning/-torkning, betonghärdning, fjärrvärme, energi, beredskap och skadedjursbekämpning.

HeatWork har stort fokus på innovativa och hållbara kvalitetslösningar, och tekniken bidrar till en betydande minskning av både energiförbrukning, kostnader och CO2-utsläpp. Dom egenutvecklade patenterade lösningarna har alltid utmanad det etablerade. HeatWork har alltid haft kontroll över hela värdekedjan från idé till utveckling och produktion och vidare till försäljning och eftermarknad, vilket har gett god kontakt med marknad, kunder och det som efterfrågas.

Sdiptech är en teknikkoncern som ska stärka HeatWorks nationella och internationella satsning, samt bygga vidare på företagets ambitioner att vara en hållbar och innovativ drivkraft på marknaden.

«Vi är ett fantastiskt team på HeatWork, och jag kan inte vänta med att ge mig ut på en ny resa med gänget. HeatWork har alltid haft en vision om att erbjuda mer effektiva och miljövänliga lösningar än vad som finns på marknaden och vi kommer att fortsätta denna utveckling. Att bli en del av Sdiptech-familjen är ett otroligt spännande steg för företaget, och de kommer att göra denna investering med utgångspunkt från fabriken i Narvik. Speciellt med hänsyn till nya marknadsområden och internationell tillväxt kan Sdiptech tillföra många möjligheter för HeatWork», sier VD Reidar Schille.

«HeatWork bidrar till en hållbar framtid för kommande generationer. Vi är glada över att bli en del av Sdiptech, där deras hållbarhetsengagemang ligger i linje med HeatWork-andan. Efter 20 år som entreprenör inom HeatWork, och över 40 år i byggbranschen, känns det nu rätt att ge stafettpinnen vidare. Att den nuvarande ledningen, inklusive mina två döttrar, kommer att fortsätta driva företaget tillsammans med en sådan aktör ger mig förtroende för att HeatWork har en otroligt spännande resa framför mig. Att vi har lyckats bygga upp det här företaget i Narvik, och att Sdiptech ser att det är helt rätt att ge sig ut i världen härifrån, gör mig väldigt stolt. Jag ser fram emot att följa HeatWorks väg framåt och jag är säker på att teamet på HeatWork, tillsammans med Sdiptech, kommer att ta företaget till nästa nivå», sier gründer av HeatWork Almar Markussen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Reidar Schille, VD i HeatWork, + 47 901 45 039, reidar@heatwork.com

Mer infomation om Sdiptech:
https://www.sdiptech.se/