Rakennuskohteen alhaisemmat

Rakennuskohteen alhaisemmat ylläpitokustannukset ja optimaalinen lämmitys

”Nämä ovat kyllä pahuksen hienoja vempaimia”, Harstadbygg Entreprenør AS:n työnjohtaja Kjell Gunnar Heggebakk toteaa.

Useimpien urakoitsijoiden ja koko rakennusalan tapaan Harstadbygg Entreprenør AS on aiemmin käyttänyt rakennuskohteissaan perinteisiä lämmitysmenetelmiä.

Yrityksen tavoitteena ja toiveena on kuitenkin mahdollisimman pieni ympäristö- ja ilmastojalanjälki, johon se pyrkii osaamisen kehittämisen, yhteistyön ja innovaatioiden kautta voidakseen tarjota toimivia ja kestävän kehityksen mukaisia rakennushankkeita. Innovatiivinen yritys on siksi ottanut käyttöönsä ympäristömyötäisiä lämpö- ja kuivausratkaisuja tarjoavia HeatWork- ja CliWi-laitteita Harstadissa ja Evenesissä sijaitseviin kohteisiinsa.

Syynä CliWi-rakennuslämmittimen valinnalle oli ennen kaikkia ympäristömyötäisyyden ja alhaisempien käyttökustannusten yhdistelmä. Muihin tärkeisiin etuihin kuuluu käyttövarmuus sekä tietenkin rakennuskohteen sisäilma työntekijöille. Rakennuskohteen työympäristö paranee huomattavasti tasaisen lämmönjaon ja pölyttömien tilojen ansiosta

Sisäilma, ympäristö ja työympäristö ovat erityisen tärkeitä seikkoja asiakkaillemme, ja olemme toimittaneet työmaalle Heatworkin nestekiertoisen Cliwi-lämmitysjärjestelmän. Järjestelmän avulla lämpötila ja lämmönjako saadaan pysymään tasaisena, ja lisäksi se kerää pölyä ja hiukkasia kiertojärjestelmäänsä. Järjestelmä toimii biodieselillä.

”Puhdas, hyvä ja pölytön lämpö luo optimaalisen työympäristön. Samalla säästetään merkittävästi käyttökustannuksissa”, työnjohtaja Daniel Jensen toteaa.

HeatWork on jo tuttu Harstadbygg Entreprenør -urakoitsijalle, joka on käyttänyt järjestelmää roudansulatukseen ja routasuojaukseen monen vuoden ajan. Nyt urakoitsija alkaa käyttää täysin uutta laitetta rakennuslämmittimenä/-kuivurina ja betonin kovettamisessa.

Kvæfjordin terveystalon rakennushankkeessa lämmitettävä pinta-ala on noin 2 500 m2.
Evenesin kunnassa sijaitsevassa puolustusvoimien rakennushankkeessa lämmitettävä pinta-ala on noin 6 500 m2.

Vähentää 80 % dieselin kulutusta ja kustannuksia

Rakennusala: 2 500 m2
Eristetty rakennus, rakennuksen tilapäiset tiivistykset, 3 kerrosta

 

Lue lisää CliWistä täältä

Asiakaspalautetta CliWistä:
– Rakennuslämmittimen/-kuivurin dieselin kulutus vähentynyt 2/3
– Lämmönjako huomattavasti tehokkaampaa
– Ylivoimainen työturvallisuuden varmistamisessa
– Merkittävinä etuina kevyt paino, teho ja äänitaso
– Tehokas suljettu järjestelmä
– Toimii useilla eri energianlähteillä.