Haugesundin uusi ympäristömyötäinen sairaala

Veidekke rakentaa uuden sairaalan Haugesundiin.

Rakennuttaja: Helse Fonna HF
Ajankohta: Syyskuu 2018–heinäkuu 2021

Haugesundin uusi sairaalarakennus yhteistyönä toteutettavana kokonaisurakkana. Uudisrakennuksen ja tekniikkakeskuksen bruttopinta-ala on 20 451 m². Työhön sisältyvät rakennuksen ulkoseinät, yhdistäminen nykyiseen rakennukseen, erillinen tekniikkarakennus, uudisrakennuksen kaikki tekniset asennukset ja sisätyöt, testaus ym.

Uusi lounaissiipi toteutetaan passiivitalona, joka täyttää Norjan ”vihreitä sairaaloita” koskevat vaatimukset. Rakennuksen julkisivut ovat keskeinen osa työtä. Ne on suunniteltu energiavaatimusten mukaisesti tavoitteena tehdä huoneista toimivia ja valoisia sekä hyvin monikäyttöisiä ja joustavia.

Ramudden Norge AS:
– Olemme toimittaneet Haugesundin sairaalaan ympäristömyötäisiä rakennuslämmityslaitteita, jotka ovat osa vihreämpiä rakennustyömaita koskevaa panostustamme.

– Sisäilma, ympäristö ja työympäristö ovat erityisen tärkeitä seikkoja asiakkaillemme, ja olemme toimittaneet työmaalle Heatworkin nestekiertoisen Cliwi-lämmitysjärjestelmän. Järjestelmän avulla lämpötila ja lämmönjako saadaan pysymään, ja lisäksi se kerää pölyä ja hiukkasia kiertojärjestelmäänsä. Järjestelmä toimii biodieselillä.