Rakennusten lämmitys massiivipuutaloissa

CliWi varmistaa ympäristöystävällisen rakennuslämmön/kuivan massiivipuutaloissa

Kohde: Koulu
Rakennuttaja: Peab Bjørn Bygg
Ajankohta: 2019–2021
Pinta-ala: 2 500 m2

Lämmönkulutus:
Arvioitu kulutus polttoöljylämmittimellä: 21 l/t
Todellinen kulutus CliWi-rakennuslämmittimellä/-kuivurilla: 5 l/t

Jopa 76 prosentin säästöt verrattuna suunniteltuun menetelmään
CliWi-rakennuslämmitin/-kuivuri otettiin käyttöön ympäristömyötäisen lämmityksen toteuttamiseksi ilman pakokaasuja, hajuja tai kosteutta rakennuksessa. Urakoitsijan energiankäyttö ja päästöt vähentyivät 76 prosenttia suunniteltuun perinteiseen polttoöljylämmitykseen verrattuna.

Käytössä oli HW 3600 -järjestelmä, johon sisältyi kuusi CliWi HB 300 -laitetta lämmön tasaiseen jakamiseen rakennuksessa.

Rakennushankkeeseen sisältyvät uusi koulu (luokat 1–10), jossa CliWiä käytetään lämmitykseen, sekä monitoimihalli ja uimahalli. Lisäksi Peab kunnostaa nykyisiä hallinto- ja koulurakennuksia. Sopimukseen sisältyvät myös nykyisen alakoulun ja liikuntahallin purkaminen sekä lähiympäristön/ulkoilukoulun rakentaminen sekä vesi- ja viemärijärjestelmien muutostyöt.

Peabilla on hyviä kokemuksia massiivipuun käytöstä rakennusmateriaalina. Ympäristönäkökulma on tietenkin tärkeä, mutta pidämme myös arvossa hyvän puutavaran käyttöä päämateriaalina rakennushankkeissa. Meille on tärkeää vaalia norjalaisia rakennusperinteitä.

 

Rakennusten lämmitys