HeatWork Antarktikselle

Norsk Polarinstitutt_web

Vasemmalta oikealle: Jon Hugo Strømseng, Einar Johansen, Harvey Goodwin, Tommy Larsen ja Svein Henriksen.

HeatWork As ja Norsk Polarinstitutt ovat sopineet HW FrostHeater 3600:n konttiversion sekä lisälaitteiden ja tuulettimien toimituksesta. Laite luovutettiin tiistaina 21. lokakuuta Tromsössä.

Laitetta käytetään Trollin tutkimusasemalla, joka sijaitsee kiinteällä maalla vuorenrinteessä. Siellä maa on jäätynyttä moreenia. Norsk Polarinstitutt voi nyt sulattaa maan ennen kaapeleiden ja putkien sijoittamista rinteeseen, sulattaa putki- ja kaapeliviennit huoltotöitä varten ja lämmittää 80 m2 terminaaliteltan lentokentällä.

Tämä on jännittävää Narvikille ja Pohjois-Norjalle, ja todistaa, että paikalliset yritykset voivat osallistua kehitykseen useilla aloilla, sanoo HeatWorkin toimitusjohtaja Reidar Schille. – Myös me panostamme kovasti tutkimukseen ja kehitykseen, ja kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita. HeatWork tarjoaa ympäristöystävällisiä huippuratkaisuja niillä kayttöalueille joilla laitteitamme käytetään. Nestelämmitys on ympäristöystävällisin tapa siirtää lämpöä, sanoo Schille.

Norsk Polarinstitutt on Norjan keskeinen instituutti arktisten ja antarktisten alueiden tieteellisessä tutkimuksessa, ympäristön valvonnassa ja kartoittamisessa. Se toimii norjalaisten viranomaisten tietolähteenä ja neuvonantajana napa-alueilla, ja se hallinnoi kaikkea norjalaista toimintaa Antarktiksella. Instituutti on Ilmasto- ja ympäristöministeriön alainen elin.

Heatwork AS on kehittämänsä lämpö- ja sulatuskonseptin ainoa valmistaja Euroopassa. Asiakasläheisyys, palvelu ja laatu ovat yritykselle keskeisiä. Laitteet, jotka valmistetaan eurooppalaisten standardien ja normien mukaan, ovat liikutettavia voimalaitoksia, jotka ovat erityissuunniteltuja monille käyttöalueille, kuten roudansulatus, betonin kovetus, rakennusten lämmitys, lämpimän veden tuotto mm. kaukolämpöön, jne.