Talvirankentamisessa voi säästää miljoonia

Tämä on lyhennelmä artikkelista

Lue koko artikkeli tästä (norjaksi)

Statnett Nord käyttää vuosittain 10 miljoonaa kruunua betoniperustusten kunnostamiseen Pohjois-Norjassa. Uusi tutkimus voi auttaa vähentämään ylläpito- ja rakennuskustannuksia.

Talvivalu voi pidentää rakennuskautta jopa kolme kuukautta ja auttaa vähentämään rakennuskustannuksia lyhentämällä rakennusaikaa. Artikkelissa Bergit Svenning, Statnett Nord SF:n huoltojohtaja, sanoo toivovansa lisäksi rajoittavan korjausbudjetteja.

Statnett suunnittelee investoivansa 50 – 70 miljoonaa kruunua seuraavina 10 vuotena.

– Siksi on tärkeää turvata tutkimuksella yhteiskunnan varojen järkevä käyttö, sanoo Svenning.

Yhteistyö Norut Narvikin kanssa sekä ColdTechin raportoimat lopputulokset eivät ole tärkeitä vain Ofoten-Hammerfest linjanrakennukselle, vaan myös kaikille rakennus- ja korjausprojekteille jotka tiedämme olevan tulossa tulevina vuosina.

Varmista korkealaatuiset betoniperustukset myös talviaikaan

ColdTech suorittaa tutkimuksen, joka luo uutta tietoa betonin valamisesta ja kovettumisesta matalissa lämpötiloissa. Näin Statnett voivalaa korkealaatuisia betoniperustuksia talviaikaan.

Visninorin ensimmäinen vuosi ilman lomautuksia

Narvikilainen urakointiyritys Visinor ahertaa jo nyt Statnett Nordin perustusten valamisen parissa. Viime talvi oli ensimmäinen, jolloin yrityksen ei tarvinnut lomauttaa työntekijöitä kylmyyden takia. Siksi Terje Feragen, Visinor Rehab AS:n toimitusjohtaja, on erittäin tyytyväinen HeatWorkin ratkaisuihin.

Projekti varmistaa työpaikat ja tietotaidon pysymisen alueella

Projekti on ollut erittäin jännittävä. Tutkijat ovat saaneet uutta tietoa, HeatWork on saanut varmistuksen latteittensa toimivuudesta, Visinor toimii ympäri vuoden ilman lomautuksia, ja Statnett Nord voi rakentaa talvella, sanoo Reidar J. Schille, Narvikilaisen HearWorkin toimitusjohtaja.