HeatWork-maskin stjålet i Hedmark

HeatWork-maskin stjålet i Hedmark

AT.NO: Veflen Entreprenør AS hadde et HW 3600 varmekraftverk, verdt over en halv mill. kroner, i drift om natten for å tine et område som skulle graves opp. Da maskinføreren kom på jobb neste morgen var det borte.

– Vi tok kontakt med Heatwork AS for å få sporet det mobile varmekraftverket. Det viste seg at det var flyttet fra Kaffegata på Flisa, der vi legger fiber, til et bilopphuggeri ca. to mil unna, sier daglig leder i Veflen Entreprenør, Hans Otto Veflen til AT.no.

Begravet i snø
Da Veflens folk kom til stedet så de ikke noe til varmeren på det avlåste området. Etter å ha fått politiet til å bistå gikk de inn og fant Heatwork-en. Den var dekket med presenning og begravet i snø. Eieren av området måtte bli med politiet for avhør i den raskt avklarte tyveri-saken, takket være GPS-sporingen. Selv om Veflen fikk tilbake varmeren relativt raskt, kostet hendelsen bedriften noe.

Heatwork må til for å få jobben gjort
– Det ble ikke noe graving av grøft. Vi er avhengig av Heatwork-en for å få gjort det når det er 25 minus. I tillegg har vi hatt flere man i arbeid med å finne og få tilbake varmeren, sier lederen.
Han er så fornøyd med HW 3600-en at han bestilte en til første dag av Actic Entrepreneur på Gardermoen, der Heatwork har stand.
– Men jeg hadde tenkt å ha to, så det var godt at den første ble funnet raskt, ler han.

Flere medier har omtalt denne saken, se linker
byggfakta.no
at.no
Glåmdalen.no
bygg.no
Østlendingen.no