Verdens første rosa HeatWork

Vanja var helt klar på at den nye HeatWorken skulle være rosa

Det var da OM Simonsen ble leid inn av Anlegg Nord til et prosjekt i Troms at de ble først kjent med HeatWork. På prosjektet skulle de gjøre alt av vann og avløps arbeid, innmålinger og grunnarbeid på et omfattende område, og arbeidet startet i januar.

På det meste hadde de sju HeatWork-maskiner i sving, døgnet rundt. Både innleide og deres egen.
– Jeg kan med sikkerhet si at det er 95% HeatWork-maskinenes fortjeneste at vi kunne ferdigstille prosjektet, og 5% flaks. Det fungerte bare helt fantastisk, sier en munter Vanja Simonsen, daglig leder i OM Simonsen.

Hun forklarer videre at de brukte systemet til tining før grunnarbeidet, til å sikre temperaturer også etter bygget var reist og til betongdekke.

Visste hele tiden at hun skulle inn i familiebedriften

OM Simonsen er en relativt liten men viktig aktør i Øverbygd i Målselv kommune. I sesong er de rundt 16 ansatte. Familiebedriften ble startet av bestefar i 1943, da med tradisjonell lastebiltransport. I 2012 tok Vanja over som daglig leder etter sin pappa, og etter som årene har gått har bedriften utviklet seg og er i dag en typisk maskinentreprenør.

– Jeg var hele tiden klar på at jeg ville inn i bedriften. Pappa sa litt mer at du skal få slippe dette ansvaret, sier Vanja med et smil.

Bedriften gjør i dag oppdrag innen vann og avløp, tomtegraving, veiprosjekter og linjebygging, og hovedsakelig har de Indre Troms, Målselv, Balsfjord og Storfjord som sitt arbeidsområdet.

Vanja selv er ikke bare oppvokst i bransjen, hun har blant annet teknisk fagskole og MEFs annleggslederskole som bakgrunn.

Kjøpte ny maskin. Helt alene om rosa HeatWork

– Det var helt naturlig for meg. Når jeg skulle kjøpe meg en ny HeatWork, så skulle den være rosa. Litt på tull, men mest for å spre litt glede. Også er det det er jo en tøff måte å skille seg litt ekstra ut på byggeplassen. HeatWorken er ofte først inn på en byggeplass, så jeg tenkte det er den perfekte reklameplassen for oss, sier Vanja lurt.

Tilbakemeldingen på rosafargen har vært veldig positive. Alle synes den er så stilig!

– Pappa var kanskje mest overrasket, ler Vanja, som legger til at hun liker glade farger. I tillegg ser jo alle at vi har kjøpt ny maskin. Den skiller seg fra den gamle og godt brukte HeatWork-maskinen vår.

Hun merker forskjell på ny og gammel variant. Det har skjedd mye på utviklingssiden, både på kapasitet og brukervennlighet. Simonsen ser gode muligheter for økt bruk også utenfor det tradisjonelle med teletining og frostsikring, for eksempel til betong og byggvarme prosjekter.

Spesiell tid

Vi er inne i en spesiell tid, som også merkes hos små og mellomstore aktører som OM Simonsen. Vanja er rolig, de har greit med jobb nå, men opptatt av hva som skjer fremover.

– Fordelen med å være ganske liten er at vi kan jobbe variert og snu oss fort hvis det trengs. Som situasjonen og usikkerhetene er i dag, føles det bra. Vi har greit å gjøre, men det er litt få prosjekter som ligger ute. Det er utrolig viktig for oss at oppdragsgivere får prosjekter ut på anbud som vi entreprenører kan regne på.

Da vi spurte om deres spisskompetanse er Vanja rask å svare at det er hennes kollegaer.
– Vi er en dyktige og allsidig gjeng med lang erfaring. Det er det som gjør det mulig, helt klart.

Berømmer HeatWork-servicen

Uten at vi får kommet til det spørsmålet, om hva de synes om servicen vår, trekker Vanja selv frem dette.
– Jeg må bare få si det, vi er en liten kunde i køa hos dere, men vi har altså blitt behandlet som om vi skulle vært stamkunde fra første dag. Tusen takk, det må du hilse gjengen på HeatWork å si. Alle vært så imøtekommende, og hjulpet oss med stort og smått. Helt utrolig.

Hun forteller at hun på det meste betjente sju HeatWork maskiner over et geografisk stort område, over 4 måneder og med mange ulike arbeidslag. Det blir noen brukerfeil og utfordringer da, men her viser HeatWork en helt enorm kundeservice.

– For eksempel en søndag jeg var helt i knipe. Maskinen sto, og arbeidet stoppet. Da kjørte en av serviceteknikerne ut til meg med de delene jeg trengte for å få i gang maskinen igjen. Det er toppklasse, roser Vanja.