Svømmehall måtte stenge på grunn av kakerlakker

Løsningen ble en revolusjonerende varmebehandling som viser seg dødelig effektiv

Det sies at kakerlakker kan overleve en atomkrig, men nå er deres dager talte. HeatWork-metoden sanerte en svømmehall i Vesterålen for kakerlakker på rekord tid.

Skadedyrfirma Pelias gjorde saneringsjobben, der den nyskapende varmeteknologien fra Narvikbedriften HeatWork ble brukt, med full klaff på første forsøk.

Ny miljø- og helsevennlig varmebehandling
For å utrydde kakerlakkene ble hele hallen varmet opp med stor suksess.

HeatWork har spesialutviklet produkter for skadedyrbransjen, der kjernen i produktene er basert på over 100°C væskebåren varme og nyheten CliWi varmevekslere. Dette gir en svært energieffektiv og miljøvennlig varmebehandlingen, uten helseskadelig fare som brent støv, partikler eller giftstoffer.

Aldri før i så stor skala
Et omfattende areal og en formidabel jobb ble utført på bare 3 dager. Flere HeatWork-maskiner og personell var i drift da over 6000 kubikk luft ble varmet opp mot 60 grader, en temperaturgrense som tar livet av kakerlakkene.

Alt var steindødt, sier salgsleder Tommy Larsen i HeatWork. Det er ganske fantastisk at våre produkter bryter barrierer i denne bransjen og mestrer jobber i en slik skala. Det har ikke vært gjort før.

Frantz Jakob Rygh i Pelias utrykker glede over at behandlingen hadde en vellykket gjennomføring og at alle kakerlakkene er død etter kun en behandling.

Vi er ekstremt fornøyd, når våre kunder kan gjennomføre oppdrag på dette nivået, med så stor suksess. Da får vi bekreftet at vårt utstyr tilfredsstiller alle krav, sier HeatWork.

Om Pelias
PELIAS er et norsk landsdekkende skadedyrkontrollfirma, etablert i 1987. Jobber systematisk med kvalitet, miljø og forbedringer og ble i 2012 Miljøfyrtårn sertifisert. Kakerlakker er tøffe insekter og med en evne til å spre seg raskt, derfor er det viktig å raskt iverksetter profesjonell behandling.

Om HeatWork
HeatWork har i over 10år utviklet, produsert og solgt mobile varmekraftverk. Narvikbedriften er etablert i flere land. HeatWork leverer maskiner basert på miljøvennlig væskebåren varme, med en energieffektiv oppvarming på 100°C. I 2015 lanserte HeatWork også merkevaren CliWi, et unikt varmevekslersystem blant annet for bekjempelse av mange typer skadedyr.

Kontaktpersoner
Pelias:
Johannes Millerud
jm@pelias.com
tlf 91535013

HeatWork:
Salgsleder Tommy Larsen
tommy@heatwork.com
tlf 909 25 048