Utleiesenteret har ingått ett större kontrakt med HeatWork


SATSAR PÅ BYGG OCH ANLEGG: – Vi satsar nu aktivt på byggbranschen. Vi vill därför expandera och förbättra utbudet av utrustning så att våra kunder inom den snabbt växande industrin alltid får det de behöver, säger en glad försäljnings- och marknadschef på Utleiesenteret AS, Morten Dahl. Utleiesenteret AS har gått till köp av 40 nya ”Frostheaters” från företaget i Narvik Heatwork AS. Här visar försäljningschefen en av de nya investeringarna tillsammans med (från vänster) teknisk chef och medeägare av Utleiesenteret AS; Ole Blakisrud, försäljnings- och marknadschef på Utleiesenteret AS, Morten Dahl, försäljningschef Tommy Larsen i HeatWork AS och marknadschef och medeägare Kristin Markussen i HeatWork AS.

 

Utleiesenteret har ingått ett större kontrakt med HeatWork

Investerar i ny och modern utrustning för att stärka sig på hyresmarknaden

– Det här är en kund som vi har arbetat med i många år. De har använt utrustning från vår konkurrent, så det är trevligt att de nu väljer att investera i HeatWorks modernare utrustning, säger försäljningschef Tommy Larsen på HeatWork.

Utleiesenteret har ingått avtal med Narvik-bolaget HeatWork på 40-talls maskiner värda över 20 miljoner. Företaget, som har filialer i Drammen, Kongsberg, Oslo och Gardermoen, är en av de största aktörerna inom uthyrning för bygg och anläggning i östra Norge. Företaget har 85 anställda och en omsättning på mer än 400 miljoner.

FÖRSTÄRKER SIG PÅ MARKNADEN BYGG OCH ANLÄGGNING

Utleiesenteret har för närvarande över 1000 liftar och 500 byggmaskiner för uthyrning. Nu har koncernen också ingått ett omfattande samarbetsavtal med Narviks företag HeatWork för att ytterligare stärka sin hyresmarknad. Det är en överenskommelse vilket inkluderar inköp av så kallade ”Frostheaters”. Detta är en mobil värmekraftverk som används för teletining, byggvärme, byggtork, betonghärdning och skadesanering, alla med hjälp av vätskeburen teknik.

– Vi investerar nu aktivt i byggbranschen och vi vill därför expandera och förbättra utbudet av utrustning så att våra kunder inom den snabbt växande industrin alltid kommer att få vad de behöver. Och det här lilla men mycket effektiva värmekraftverket gör det möjligt för bygg- och anläggningskunder att stärka säsongen betydligt. Flera ”Frostheaters” har redan införts. Så nu kan bara kyla komma, säger en glad försäljnings- och marknadschef på Utleiesenteret, Morten Dahl. Dessutom är de glada över att de kan köpa utrustning från ett Helnorsk-företag som även tillverkar utrustningen i Norge.

ANTARKTIS, SVALBARD OCH MAURITIUS

HeatWork i Narvik har för närvarande 35 anställda och avtalet med Utleiesenteret är det största enskilda kontraktet under bolagets 15-åriga historia. Det familjeägda Narvik-företaget, som förra året vann priset ”Byggenæringens Innovasjonspris”, har idag en kundportfölj från Antarktis i söder till Svalbard i norr. En av kunderna är övervägande i Mauritius i Afrika, det finns naturligtvis ingen teletining men skadedjurskontroll, vilket är kundens behov.
– Vi är mycket nöjda med att Utleiesenteret har valt oss som permanent partner och leverantör. Det är väldigt spännande och positivt att en så stor aktör på marknaden nu vill utnyttja våra produkter, lösningar och expertis, påpekar marknadschef och medehavare av HeatWork, Kristin Markussen. Efter ett rekordår förra året räknar vi med att öka försäljningen med ytterligare 40-45 procent år 2018.

VÄTSKEBUREN OCH EFFEKTIV ENERGI

– Vad som är unikt med HeatWork är den effektiva mobila vätskeburen värmetekniken. Lösningen består av slangar och 100 graders glykolblandning i ett slutet system. Då levereras endast nödvändig energi för att utföra de relevanta uppgifterna på ett ekonomiskt och miljövänligt sätt.
– Dessutom är vikten så låg och mobilitet så stor att värmekraftverket lätt kan transporteras både med bil, byggmaskiner och helikoptrar. Och med en effektivitet på upp till 94 procent är det uppenbart att kunderna sparar mycket pengar. Den effektiva energiförbrukningen gör det också till en miljövänlig lösning, sammanfattar försäljningschef Tommy Larsen från HeatWork.

Utleiesenteret AS