Harstadbygg: ”Vi använder HeatWork året runt”

På Kvandalen transformatorstation i Nordnorge, har vi använt oss av HeatWork för uppvärmning av konstruktioner ända fram till semestern. Dessutom har vi använt utrustningen för upptining av frost, förvärmning av sten för bergbultar, frostskydd, etc. Denna investering innebär lönsamhet och kvalitetssäkring av leveranser till våra kunder. De är mycket nöjda med detta”, säger Alf Kolsing, projektledare på Harstadbygg AS.

Kyla och minusgrader

Harstadbygg har också implementerat HeatWorks värmestavar för förvärmning av sten vid fogning och montering av bergbultar för Statnett. Redan nästa dag klarade bergbultarna en dragkraft av 9 ton. ”Detta innebar att vi kunde fortsätta vårt arbete, trots kyla och minusgrader”, säger Kolsing.

Entusiastiska

Alf Kolsing är också entusiastisk när han berättar om hur de har använt HeatWork för upptining av större områden, och hur effektiv maskinen är.

”Under perioder där vi inte har använt HeatWork-maskinen, har den varit lätt att hyra ut till andra.”

Snabb leverans

”Jag måste också nämna att HeatWork hade en snabb service, och enkelt levererade produkter till oss som var specialanpassade för våra behov”, säger Kolsing avslutningsvis.

Harstadbygg AS har stor erfarenhet av att bygga och färdigställa olika typer av både offentliga och privata byggnader. Harstadbygg AS har en egen konstruktionsavdelning, med fokus på utveckling av kompletta projekt för privata företag och den offentliga sektorn.